“Restaurant Kolonja’s” Diber e Madhe

Adresa : Prane Neptun Diber e madhe ose afer Xhamise së Sahatit, Bulevard Iliria
+389 46 837 777

Përshkrimi i biznesit:

Kanalet tona:

   

Kategoria: Restorant

Edhe pse mund te jemi shume te dhene pas gatimit , ose kemi prinderit qe gatuajne mire, përseri ndjesia e te ushqyerit ne nje nga restorantet e qytetit eshte e paperseritshme. Dibra njihet per kulinari te zhvilluar por ate e gjen te konkretizuar pikerisht tek njeri nga restorantet me te njohura dhe te perparuura ne Dibren e Madhe qe njihet si “Restaurant Kolonja’s”
Pas 15 vitesh përvojë në Zvicër në fushën e kulinarisë, hotelerisë dhe turizmit kthehet duke e plotësuar vendlindjen e tij Dibrën me një investim te standarteve bashkohore.

Përjetoni atmosferen e vërtetë të arredimit, muzikës, shërbimit dhe ushqimit. Shkoni dhe provoni specialitetet e Restaurant Kolonja’s ne Diber te Madhe .

Peshk te pjekur në zgarë me patate të pjekura dhe marinim, janë kombinacioni perfekt tek ky restorant i njohur.
Do gjeni antipastë te ftohtë e cila është një mënyrë mjaft e mirë për të nisur vaktin tuaj.

Adresa : Prane Neptun Diber e madhe ose afer Xhamise së Sahatit, Bulevard Iliria

fInsta                                                                  Rezervo

Orari:

09:00 – 00:00

Informacion shtesë:

Kategoria:

Kulla e Markos

9G6Q+VJ Prilep, North Macedonia

Përshkrimi i biznesit:

Markovi Kuli ose Kullat e Marko (maqedonisht: Маркови Кули) ndodhen në veriperëndim të Prilepit, Maqedoni pikërisht mbi fshatin Varoš. Kullat e princit mesjetar maqedonas Marko Mrnjavčević janë të vendosura në një kodër të lartë 120-180 m, të rrethuar nga shpatet e pjerrëta të mbuluara me gurë graniti minutësh. Pjesa e sipërme e vendbanimit të dikurshëm mund të arrihet nga ana e saj veriore dhe jugore.

Gjatë hulumtimit arkeologjik katër dekador, u gjetën mbetje që tregojnë ekzistencën e një vendbanimi antik të hershëm – Keramija. Në periudhën romake, ky fshat i vogël u zgjerua në jugperëndim, një fakt i sugjeruar nga zbukurimet e shumta të mermerit të një bazilike të hershme të krishterë. Rrënojat në Markovi KuliVendosja në këtë terren daton nga shekujt XIII dhe XIV dhe është në gjendje të mirë. Muret janë të trasha rreth një metër dhe ishin ndërtuar me llaç gëlqeror dhe prehen mbi shkëmbinjtë e mëdhenj gëlqeror.

Muret e brendshme e ndanin akropolin në zona më të vogla. Pallati i mbretit maqedonas Vukašin dhe djalit të tij Marko ishte gjithashtu këtu. Porta e saj veriore ka një themel të përbërë – një dëshmi për rikonstruksione të shumta të hapësirës. Sipas disa gjetjeve historike, deri në pjesën e dytë të shekullit XIV dhe madje edhe më vonë, kjo kala u mbrojt nga vetëm 40 ushtarë.

Orari:

Always

Informacion shtesë:

Qyteti i gurtë i Kuklica

Kuklici, Stone Dolls, North Macedonia

Përshkrimi i biznesit:

Kuklica ndodhet 8 km në veri-perëndim të Kratovës. Formacionet prej guri ndodhen në bregun e djathtë të luginës së lumit Kriva. Zona ka një lartësi mbidetare prej 415-420 m dhe shtrihet në një sipërfaqe prej 0.3 km katrore. Ka tre legjenda kryesore që rrethojnë formimin e shtyllave të çuditshme me gurë në Kuklica.

Legjenda më e famshme është ajo e një burri që nuk mund të vendosë se me cilën nga dy gra duhet të martohet. Pra, burri planifikonte të martohej me secilën grua në të njëjtën ditë në periudha të ndryshme. Kur dasma e parë ishte në zhvillim e sipër, gruaja e dytë që u martua me burrin shkoi të shihte se kush po martohej në të njëjtën ditë si ajo. Kur pa burrin e saj të ardhshëm duke u martuar me një grua tjetër, i mallkoi të gjithë të pranishmit në dasmë dhe i ktheu në gur.

Ekziston një variant tjetër i legjendës së parë për tregimin. Se ishte një grua që ishte e dashuruar me një burrë që tashmë e donte një grua tjetër. Ata planifikuan të martoheshin dhe ditën e tyre të martesës, gruaja me zemër të thyer mallkoi të gjithë dhe i ktheu në gur. Një tjetër legjendë popullore është se dikur kishte një pyll në zonë, por për shkak të betejave u dogj. Pastaj, zona u bë një djerrinë. Temperaturat ishin shumë të ulëta dhe kur ushtria kalonte nëpër shkretëtirë, të gjithë ushtarët u kthyen në shkëmbinj. Sipas fshatarëve vendas, shifrat e reja shfaqen çdo 5-6 vjet. Ka katër vende në Ballkan ku mund ta shihni këtë fenomen, tre nga të cilat janë në Maqedoninë e Veriut.

Informacion shtesë:

Kokino

North Macedonia

Përshkrimi i biznesit:

Kokino është një sit arkeologjik i epokës së bronzit në Republikën e Maqedonisë së Veriut, afërsisht 30 km larg qytetit të Kumanovës, dhe rreth 6 km larg kufirit serb, në komunën Staro Nagoričane. Ndodhet midis rreth 1010 dhe 1030 m mbi nivelin e detit në samitin Tatićev Kamen dhe mbulon një sipërfaqe prej rreth 90 me 50 metra, me pamje nga fshatra eponime e Kokino. Ajo u zbulua nga arkeologu Jovica Stankovski, drejtor i muzeut kombëtar në Kumanovë, në vitin 2001.

Në vitin 2002, Stankovski së bashku me Gorje Cenev (i cili është kryetari i një planetariumi në një Qendër Kulturore Rinore në Shkup) botoi pretendimin që faqja përmban një “site megithitëse vëzhguese dhe e shenjtë” (мегалитска опсерваторија и светилиште). Vendi më i gjerë arkeologjik Kokino mbulon rreth 30 hektarë. Gjetjet më të vjetra arkeologjike datojnë nga rreth shekullit XIX para Krishtit, që korrespondon me epokën e hershme të bronzit evropian. Ajo tregon shenja okupimi për periudhën nga shekujt XIX deri në VII para Krishtit. Gjetjet nga epoka e bronzit të mesëm (rreth shekujve 16 deri në 14 p.e.r.) janë më të shumtët (kryesisht anije qeramike, mullinj gurësh, disa kallëpe dhe një varëse). Një aglomeratë nga Epoka e Hekurt u zbulua në vitin 2009. Mbetjet e anijeve të mbushura me oferta u gjetën të depozituara në çarje në shkëmbinj, gjë që shkaktoi interpretimin e sitit si një “mal i shenjtë”.

“Observatori megalitik” i Kokinos duhet të dallohet nga siti më i gjerë arkeologjik i Kokino. Vendi i pretenduar arkeoastronomik ka një sipërfaqe të kombinuar prej rreth 5000 metra katrorë dhe përbëhet nga dy platforma me një ndryshim në lartësi prej 19 metrash. Pretendimi i sitit që përfaqëson një vëzhgim astronomik është bërë nga Stankovski dhe nga Gjore Cenev në 2002. Sipas këtij interpretimi, siti përfshin shënjues të veçantë guri të përdorur për të gjurmuar lëvizjen e Diellit dhe Hënës në horizontin lindor. Observatori përdori metodën e vëzhgimit të palëvizshëm, duke shënuar pozicionet e Diellit në solsticin e dimrit dhe verës, si dhe ekuinoksin.

Katër vende me gurë ose “fronë” janë vendosur në një rresht në platformën e poshtme. Sipas Cenev, një bllok guri me një shënim në platformën e sipërme shënon drejtimin e lindjes së diellit në solsticin veror kur shikohet nga njëra prej vendeve. Kokino u përmend shkurtimisht në një poster të bërë nga “Forumi i Edukimit i Lidhjes Diell-Tokë” i NASA-s në 2005, megjithëse në një studim të kohëve të fundit të “vëzhguesve” antikë, faqja Kokino u përshkrua si “një çështje veçanërisht problematike”. Zyra e Mbrojtjes së Trashëgimisë Kulturore të Ministrisë së Kulturës së Maqedonisë e shpalli vendin “një pronë nën mbrojtje të përkohshme” më 13 nëntor 2008 (Vendimi nr. 08-1935 / 6) Në vitin 2009, Ministrja e Kulturës Elizabeta Kancheska-Milevska shpalli Kokino “një nga përparësitë e programit 2009 të Ministrisë së Kulturës”. Në vitin 2009, Republika e Maqedonisë gjithashtu sugjeroi që siti të mbishkrohej në listën e siteve të trashëgimisë botërore të UNESCO-s. Pas emërimit të tij zyrtar në 2011 për përfshirje në Listën e Trashëgimisë Botërore, dosja e emërimit të faqes Kokino u refuzua sepse numri i pikave të mundshme të vëzhgimit dhe shënuesve mund të tregonte një përafrim astronomik rastësisht.

Informacion shtesë:

Mali Baba

253M+8M Nizhepole, North Macedonia

Përshkrimi i biznesit:

Mali Baba është mal në Maqedoni në afërsi të qytetit të Manastirit. Maja më e lartë është Pelisteri (2601m). Mali Baba është mali i tretë për nga lartësia në Maqedoni pas malit Korab dhe Sharrit.

Pranë majës së Pelisterit gjenden edhe majat Dva Groba (Dy varre) (2514m), Veternica (2420m), Muza (2359m), Rzana (2334 m), Shiroka (2218m), Kozji Kamen (Guri i Dhisë) (2199 m), Griva (2198m), Golema Çuka (2188m), Skrkovo (2140m) etj.
Mali Baba është ujëndarës i lumenjve të cilët derdhen në detin Adriatik dhe në anën tjetër në detin Egje.

 

Informacion shtesë:

Kategoria:
Paketa:

Mali i Sharrit

Macedonia

Përshkrimi i biznesit:

Shtrihen në Jug-Lindje të Kosovës duke filluar nga afersia e Prizrenit dhe shkojne pjerrtas me majet apo thepave në formë piramidale të radhitura njera pas tjetrës apo siç e quante qe nga antikiteti populli ilir, majat e sharres, nga ngjajshmëria me thepat e sharres, qe formojnë figura të njëpasnjëshme karakteristike në zemër të Ballkanit. Bjeshkët e Sharrit janë të njohura qysh nga antikiteti në dokumente të autorëve të ndryshëm, që nga shekulli i V p.e.s. më emrin Mont Skardus, nga Herodoti, i cili i pershkruan edhe fiset ilire dhe kufizimet e tyre. Nder shekuj keto vargmale sherbyen si mur natyror, mbrojtës nga sulmet barbare, drejt Maqedonisë dhe Greqisë ku konsideroheshin si të pakapercyeshme. Më vonë, me ardhjen e turqve në Ballkan, Malet e Sharrit u quajten Çar-dagh, ne dokumentet ottomane dhe europiane. Maja më e lartë nga fillojnë keto vargmale, mendohet se emrin e ka me origjinen frenge, “Pamje e bukur” “le bonne ten” e qe mbeti pastaj ne popull si Maja e Lubotenit e cila kulminon 2553m mbi nivelin e detit.

Informacion shtesë:

Kompleksi Turistik Parajsa e Sharrit Tetovë Macedonia

R1209, Macedonia (FYROM)
+389 76 537 446

Përshkrimi i biznesit:

Kanalet tona:

   

Kategoria: Restorante Kompleks

Kompleksi Turistik “PARAJASA E SHARRIT “ gjëndet afër fshatit lisec 12 km nga Tetova kurse 6 km nga kodra e Diellit. Ky kompleks Turistik, ngrihet në mes të një peisazhi mahnitës të një natyre ma të bukur jo vetëm të maqedonisë por në gjithë ballkanin! Me një klimë të përshtatshme, ujë burim malor, sherbim i ngrohtë dhe tepër profesional. Me pozicionin shumë të favorshëm gjeografikishtë ku aty ngjitur duket mali i Sharrit sic e tham më sipër një nga bukuritë natyrore më të bukura në  ballkan.

Parajsa e Sharrit ofron ushqime tradicionale shqiptare nën ambientet e saj relaksuese, larg zhurmës së qyetit. restoranti parajsa e sharrit posedon: parking të garantuar , kënd lojrash për fëmijë, ambiente të jashtme ku ju mundet të shijoni ajrin e pastër të bjeshkëve me gjelberimin që  e rrethon  kompleksin si dhe me shumë kafshë të llojeve të ndryshme që e bën si një parkë zoologjik për femijët pse jo dhe për të riturit ku aty duket vërtetë një mrekulli me hapesirat që ofron kompleksi dhe bukurit që i ka dhën natyra.

Adresa: R1209, Maqedoni (FYROM)

f   Insta                                                                 Rezervo

Orari:

11:00-23:00

Informacion shtesë:

Kategoria:

Pollogturist Tetovë Maecedonia

Rruga Ilindenit Tetovë Macedonia
+38970666048 / +41763345565

Përshkrimi i biznesit:

Kanalet tona:

   

Kategoria: Agjensi

Pollog Turist bashkëpunon me kompani të njohura ajrore për fluturimet drejt Dyseldorfit,Romës,Brukselit etj. Udhëtarëve që marrin biletën te Pollog Turist iu mundësohet udhëtimi deri në aeroportin e Shkupit me furgonët e agjencisë,kurse udhëtarëve që bëjnë udhëtime turistike iu mundësohet edhe marrja e sigurimit rrugor që është i domosdoshëm për udhëtim të qetë dhe pa problem në kalimin e doganave. Për të gjithë ata që përgatiten për ndonjë udhëtim mund t`I drejtoheni agjencisë për informacione paraprake. Agjencia Pollog Turist ndodhet në rrugën e Ilindenit në Tetovë nr 81 dhe gjithashtu ka edhe sportelin e saj në aeroportin e Shkupit
Bileta për të gjitha destinacionet e mundshme për udhëtime me avion,autobus dhe tragete.
Pollog Turist është përfaqësues i Kompanisë Ajrore Zvicerane SWISS AIR
Destinacioni
Shkup – Zürich
E mërkurë ora 15:30
E premte ora 19:00
E shtunë ora 12:00
E diel ora 10:20
Zürich – Shkup
E mërkurë ora 12.30
E premte ora 16:00
E shtunë ora 09:00
E diel ora 07:00
Për cdo informacion që ka të bëj me udhëtimet Tuaja na kontaktoni:

Pollog Turist Schweiz:

Hubstrasse 32

9500 Wil

Tel  +41 071 911 33 19

Fax +41 071 911 33 19

Rr. Ilindenit 83
1200 Tetovo

Tel  +389 044 33 66 46

Fax +389 044 35 06 46  tetova@pollogturist.ch

Adresa: Rruga Ilindenit Tetovë Macedonia

Web   f   Insta                                                                 Rezervo

Orari:

08-20:30

Informacion shtesë:

La Terrazza Vrutok Gostivar

La Terrazza Vutok Gostivar Macedonia
+38971433259

Përshkrimi i biznesit:

Kanalet tona:

   

Kategoria:  Restorant 

Gjendemi në Vrutok ne fshatine Gostivarit , në restorantin “La Terrazza”, i njohur  tashmë për gatimin e recetave ITALIANE ku nuk mungojne kure gatimet  të traditës shqiptare, që për shumëkënd janë të panjohura.  ofron jo vetëm një  restorant por një mrekulli për të shpëtuar nga monotonia e ditës me një peisazh fantastik të malëve e kodrave të kuruara të fshatit me hapsira të një  Resorti ku   Prodhimet e  peshkut të fresketa të cilat japin kënaqësinë e të shijuarit si edhe na bëjnë të ndihemi më afër natyrës. Arredimi perfekt ku ju bën të ndjeheni shumë komode.

Një vënd i shkëlqyer ku do shijoni guzhinën italiane nga një prej shefave më të mirë ëqe ka një eksperincë shumë vjecare në itali dhe në zonat ku njihet nga e  gjith bota  për turizëm . E kjo ekseprincë këto receta dhe këtë artë  të gatimit e gjeni në La Terrazza në Vrutok ..

Ju bejmë të ndiheni të qetë dhe të harroni të gjitha streset dhe lodhjet e ditës. Ju mirpresim të shijoni gatimet tona por edhe kafenë.kapucino “MADE IN ITALIA”

Adresa: La Terrazza Vutok Gostivar Macedonia

f Insta                                                                 Booking

Orari:

08:00-23:30

Informacion shtesë:

Kategoria:

Prima Center Tetovë Maqedoni

Boulevard Vidoe Smilevski Bato, Tetovo 1220, Macedonia (FYROM)
+389 71 37 6956

Përshkrimi i biznesit:

Kanalet tona:

   

Kategoria:  Restorant 

“Restorante Prima Center në Tetovë” ndodhet në qendrën tregtare “Prima Center” e cila është një nga qëndrat më të njohura në Tetovë. Menu  që  ofron restoranti janë: Pica të shijeve të ndryshme me produkte të freskta por dhe gatime të llojeve të tjera që ka restoranti.

Aty  do te gjeni Ngrohtësi dhe rehati  tipike te shijeve te picave , por dhe te menuve te tjera tradiscionale dhe ato moderne , shoqeruar me  me pije te ftohta me miqtë dhe familjaret tuaj.

Ne ofrojmë pica të shijshme dhe kemi shumë vite përvojë, për të ofruar këtë shërbim duke përmbushur çdo dëshirë.

Që prej shumë vitesh duke ofruar shërbimin tonë me të mirë si pjesë e pandarë e aktivitetit tonë ne kemi fituar shumë ndjekës besnik.

Të gjitha llojet e picave që kërkoni mund të gjenden në lokalin tonë të servirura me dashuri dhe respekt nga stafit ynë profesional.

Kryesisht në bazë të recetave italiane Restorante “Prima Center” ofron pica në çdo moment të ditës dhe shërbimin profesional qe e servir  picën tuaj në tavoline .

Merrni miqtë tuaj, të dashurën tuaj, prindërit dhe fëmijët tuaj dhe ne jemi duk pritur për ju për të ardhur që të shijojnë pica të shijshme dhe vendin më të veçantë të rehatshme në Tetovë .

Adresa: Boulevard Vidoe Smilevski Bato, Tetovo 1220, Macedonia (FYROM)

f Insta                                                                 Booking

 

Orari:

08-23-00

Informacion shtesë: