Liqeni i Zi i Bulqizes

Bulqize Diber Albania

Përshkrimi i biznesit:

Përgjatë Dhoksit, Lopës deri në Liqueni i Zi – rritja e Zi Lakegreen

Përmbledhje: Qyteti i Bulqizës nuk dihet për potencialin e tij të hikingut, por për minierat e saj të kromit. Mali i Lopës, mali që ngrihet në jug të Bulqizës, është minuar për shumë dekada. Minierat janë punë e vështirë dhe shpesh janë të rrezikshme, dhe ndërsa siguron vende pune, kushtet dhe shpërblimet do të mbeten një çështje deri sa të rregullohen dhe zbatohen siç duhet.

Një rritje në mal, duke përfunduar në Liqeni Zi, nuk është vetëm një mësim, por një ndërmarrje e këndshme. Ai jep dëshmi se Bulqize nuk është një qytet që duhet të shmanget, por që ofron më shumë se sa i takon syrit. Pllaja e Malit të Lopës është e madhe dhe në të kaluarën sigurisht siguroi kullotje për shumë kafshë . Tani nuk ka lopë, as dele, as qen në mal.

Mali i Lopës ka tre samite. Dhoksit shihet nga Bulkiza, e dyta (pika e paidentifikuar) është më e larta nga të tre me pikëpamjet më të mira, dhe pastaj ka Maja e Lopës e cila i dha gamën emrin e saj.

Rritja rritet në Ligeni Zi, ose më saktë Liqeni i Zi i Valikardhës. Liqeni rreh duart e Liqenit të Lurës për ngjyrën dhe bukurinë e tij, por kërcënohet nga shfrytëzimi i zgjeruar dhe zhvillimet e tjera.

Rritja është e lehtë por e gjatë. Rritja shënohet si një rritje e vetme, kështu që ju duhet të bëni rregullimet e duhura për transportin – së pari t’ju çoni në gjurmët e shtegut dhe pastaj të vini nga poshtë Liqeni Zi. Rruga nga Valikardha në Liqeni Zi është një rrugë private e mbyllur me një pengesë dhe mund të duhet të ecni poshtë nga liqeni në pengesë. Ndoshta roja e sigurisë e lejon automjetin kur të shpjegojë se ka ndërmend të marrë udhëtarët nga Liqeni Zi. Kjo e zvogëlon këtë rritje me gati 4 kilometra.

Ekziston një pikë e sigurt e ujit siç tregohet nga një pikë rrugë.

Informacion shtesë:

Kategoria:
Paketa: ,

AS-Production

Rruga Tercilio Kardinali, Peshkopi, Albania
+355696661110

Përshkrimi i biznesit:

Kanalet Tona:

   

Kategoria: Dyqan

Ne nuk kemi ndërmend të shkruajmë shumë tekst sepse e dimë se kush e bën punën siç duhet.
Për çdo gëzim familjar të gjithë shkojnë në Nani.

Adresa: Rruga Tercilio Kardinali, Peshkopi, Albania

Web   f Insta                                                      Rezervo

Orari:

08:00-22:00

Informacion shtesë:

Kategoria:
Paketa:

Vila Rama

Bulevardi Peshkopia, Dibër, Albania
+355692070014

Përshkrimi i biznesit:

Kanalet tona:

   

Kategoria: Bar, Farmaci

Vila Rama me nje pamje arkitekturore te bukur qe ndodhet mu ne qender te Bulevardit “Elez Isufi” perballe ish-gjimnazit te Peshkopise ku ne strukturen e Viles gjendet Farmacia me e njohur e qytetit te Peshkopise si dhe nje Bar modern ku njerzit gjejne clodhjen ne ambjetin e saj te ngrohte.

Adresa: Bulevardi Peshkopia, Dibër, Albania

f   Insta                                                      Rezervo

Orari:

08:00 - 23:00

Informacion shtesë: