Liqeni i Zi i Bulqizes

Bulqize Diber Albania

Përshkrimi i biznesit:

Përgjatë Dhoksit, Lopës deri në Liqueni i Zi – rritja e Zi Lakegreen

Përmbledhje: Qyteti i Bulqizës nuk dihet për potencialin e tij të hikingut, por për minierat e saj të kromit. Mali i Lopës, mali që ngrihet në jug të Bulqizës, është minuar për shumë dekada. Minierat janë punë e vështirë dhe shpesh janë të rrezikshme, dhe ndërsa siguron vende pune, kushtet dhe shpërblimet do të mbeten një çështje deri sa të rregullohen dhe zbatohen siç duhet.

Një rritje në mal, duke përfunduar në Liqeni Zi, nuk është vetëm një mësim, por një ndërmarrje e këndshme. Ai jep dëshmi se Bulqize nuk është një qytet që duhet të shmanget, por që ofron më shumë se sa i takon syrit. Pllaja e Malit të Lopës është e madhe dhe në të kaluarën sigurisht siguroi kullotje për shumë kafshë . Tani nuk ka lopë, as dele, as qen në mal.

Mali i Lopës ka tre samite. Dhoksit shihet nga Bulkiza, e dyta (pika e paidentifikuar) është më e larta nga të tre me pikëpamjet më të mira, dhe pastaj ka Maja e Lopës e cila i dha gamën emrin e saj.

Rritja rritet në Ligeni Zi, ose më saktë Liqeni i Zi i Valikardhës. Liqeni rreh duart e Liqenit të Lurës për ngjyrën dhe bukurinë e tij, por kërcënohet nga shfrytëzimi i zgjeruar dhe zhvillimet e tjera.

Rritja është e lehtë por e gjatë. Rritja shënohet si një rritje e vetme, kështu që ju duhet të bëni rregullimet e duhura për transportin – së pari t’ju çoni në gjurmët e shtegut dhe pastaj të vini nga poshtë Liqeni Zi. Rruga nga Valikardha në Liqeni Zi është një rrugë private e mbyllur me një pengesë dhe mund të duhet të ecni poshtë nga liqeni në pengesë. Ndoshta roja e sigurisë e lejon automjetin kur të shpjegojë se ka ndërmend të marrë udhëtarët nga Liqeni Zi. Kjo e zvogëlon këtë rritje me gati 4 kilometra.

Ekziston një pikë e sigurt e ujit siç tregohet nga një pikë rrugë.

Share
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Informacion shtesë:

Kategoria:
Paketa: ,