KUMANOVE

Kumanovo
guide

Përshkrimi i biznesit:

Lagjja më e vjetër përbëhet nga dyqanet dhe shumë pak shtëpi.

Veleshka Maalo (ose Veleshko Maalo) është një lagje e vjetër e Kumanovës. Emri vjen nga tregtarët nga qyteti i Velesit që kaloi nëpër lagje për të shitur prodhimet e tyre nga lumenjtë Vardar dhe Pchinja, dhe fshatrat Konjarinja Studena, Bara dhe Krasta. Rruga kryesore, e cila sot quhet Narodna Revolucija, ishte mënyra e tyre më e shkurtër drejt qendrës së qytetit.

Maja e Karapsko ishte e vendosur përgjatë anës jugore të Goce Dellçevit deri në fund të rrugës Mosha Pijade. Emri i lagjes erdhi nga osmanët. Çdo shtëpi në lagje kishte një oborr, oborri fqinj ishte i lidhur me dyer, të përdorura nga çdokush i ndjekur nga osmanët. Maqedonasit, komitët dhe revolucionarët e përdorën këtë skemë për të ikur në periferi të qyteteve dhe në vetë qytetin. Osmanët e quanin atë errësirë ose lagjen e fshehtë.

Share
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Orari:

24-24

Informacion shtesë:

Kategoria:
Paketa: