Vargmali i Deshatit

Vargmali Deshat, Diber

Përshkrimi i biznesit:

Në të dy anët e kufirit popullata e dy Dibraveka përshëndetur fuqishëm projektin për zhvillimin të qëndrueshëm të turizmit rural dhe malor në vargmalin e malit Deshat. Bëhet fjalë një projekt i cili promovon për herë të parë bukuritë natyrore që ka mali Deshat në të cilin kalon vija e kufirit mes Shqipërisë dhe Maqedonisë në afërsi të Dibrës. Ky mal është një perlë e natyrës me një vegjetacion të përhershëm dhe në disa pjesë të tij edhe me fshatra të cilët gjithmonë të ofrojnë bukurinë e natyrës të kësaj ane. Projekti i cili implementohet nga shoqatat joqeveritare nga Maqedonia dhe Shqipëria dhe i cili do të ketë një qendër në
qytetin e Peshkopisë, parasheh shfrytëzimin e bukurive natyrore të vargmaleve kufitare dhe njëkohësisht ndërtimin e shtillave  këmbësore nëpërmjet të cilëve turistët do të kenë mundësi të shijojnë bukuritë

Share
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Informacion shtesë:

Kategoria:
Paketa: